群馬県立県民健康科学大学 > トピックス > 診療放射線学部学生及び大学院生5名がヨーロッパ放射線学会で発表しました

2018年2月28日~3月5日にオーストリアのウイーンで開催されたヨーロッパ放射線学会(The European congress of radiology 2018)において、診療放射学部3年 山之内佐久也さん、同4年 丸山朋子さん、診療放射学研究科博士前期課程1年 佐藤有将さん、同2年 堤翔子さん、博士後期課程1年 佐藤充さんの計5名の学生が発表を行いました。

ウイーンは、最高気温が氷点下10度程と例年になく寒い気候でした。学会では人工知能(AI)の放射線領域への応用に関する発表が目立つとともに、新しい機能を備えたCTやMRI、携帯型の超音波診断装置なども目を引きました。

以下に教員も含め本学から発表されたタイトルを示します。

●佐藤 充
Sato M, Ogura T, Yamanouchi S, Hayashi N, Watanabe H, Doi K.

Development of a new image display system for angiography based on detection of electroencephalogram signals from operator´s brain.

●堤 翔子
Tsutsumi S, Terashita T, Sato M, Doi K, Ogura T.

Evaluation of image interpretation process using artificial intelligence: Analysis of eye-tracking for reading of CT Colonography.

●佐藤 有将
Sato Y, Hayashi N, Maruyama T, Motegi S, Ujita K, Watanabe H, Ogura A, Ogura T, Tsushima Y.

Voxel-based morphometry analysis of double inversion recovery-MRI for detecting microscopic lesions: a simulation study.

●丸山 朋子
Maruyama T, Hayashi N, Sato Y, Hyuga S, Wakayama H, Watanabe H, Ogura A, Ogura T.

Accuracy evaluation of medical image classification performed using deep learning.

●山之内 佐久也
Yamanouchi S, Sato M, Tsutsumi S, Takahashi K, Hayashi N, Watanabe H, Ogura T, Doi T.

Utilization of Electroencephalogram Signals and Gaze Points for Manipulation of Angiographic Image Display in Operating Rooms.

●教員:林 則夫
Hayashi N, Sato Y, Maruyama T, Hyuga S, Wakayama Y, Watanabe H, Ogura A, Ogura T.

Investigation of evaluation system for medical images using deep convolutional neural network.

Hayashi N, Sato Y, Maruyama T,Shimoyama Y, Motegi S, Ujita K, Ogura A, Ogura T, Tsushima Y.

Development of a quantitative statistical analysis system for double inversion recovery (DIR) MRI: a preliminary linical study.

(T.Ogura)

2018年04月04日